SÅDAN OPBEVARER DU
FRUGT OG GRØNT

Sådan undgår du madspild: Sørg for, at frugt og grønt forbliver friskt og lækkert i længst mulig tid ved at opbevare dem korrekt

KØLESKAB

Broccoli, gulerødder, blomkål, snittede grøntsager, salat, blød frugt, krydderurter og asparges

TIP 1:
Indstil dit køleskab til maks 4 grader

TIP 2:
Opbevar grøntsager og frugt adskilt

TIP 3:
Brug skrueglas, plastikbøtter eller fryseposer for at undgå udtørring

TIP 4:
Skyl bær og vindruer inden de spises 

KØKKENBORD OG KØLESKAB

Æbler, auberginer, avocado, citrusfrugter, agurker, peberfrugter og tomater

TIP 1:
Lad modne på køkkenbordet

TIP 2:
Kom i køleskabet, når modnet

TIP 3:
Opbevar modnet og umodnet frugt adskilt 

KØKKENBORD

Bananer, hvidløg, mango, græskar og krydderurter

TIP 1:
Pluk bananer fra hinanden og opbevar adskilt

TIP 2:
Opbevar urter som basilikum i køleskabet eller i et glas med vand, som en buket blomster 

SPISEKAMMER

Løg og kartofler

TIP 1:
Opbevares på et køligt, mørkt sted (f.eks. et køkkenskab eller spisekammer)

TIP 2:
Opbevar kartofler og løg adskilt for at undgå at de spirer

TIP 3:
Opbevar kartofler med et æble for at undgå at de spirer 

Glemsom? Print pdf’en ud, og hæng den på dit køleskab!