AFFALD & GENVINDING

Det er vores højeste prioritet at sørge for, at du kun får ingredienser af bedste kvalitet med dine måltidskasser. Kasserne pakkes derfor med isoleringsposer og køleelementer, som holder let fordærvelige produkter kolde og grøntsager friske, indtil de når hjem til dig.

 

Vi bestræber os desuden på at reducere mængden af emballage og i stedet bruge genvundne, genanvendelige eller kompostérbare alternativer. Vores indpakning er designet med bæredygtighed i tankerne. Samtidig hjælper den med at forlænge vores produkters holdbarhed, reducerer madspild og genererer mindre affald.

KASSEN

Vores papkasser og den medfølgende skillevæg består af mindst 50% genvundne materialer. De er desuden genanvendelige og FSC-certificerede, dvs. at de er fremstillet af papir, som stammer fra bæredygtigt skovbrug.

Sådan sorterer du rigtigt:

Kassen og skillevæggen kan du komme i papaffaldet.

KØLEELEMENTERNE

Vores køleelementer består af polyethylen (PE) og polyamid (PA), og indeholder 100% vand – det gør dem mere sikre og bedre for miljøet end gelpacks, som oftest indeholder mikroplast og smides ud som hele, hvilket er en unødvendig belastning for miljøet. Vores vandbaserede køleelementer kan bortskaffes på en mere sikker måde, hvorved kun en lille del af produktet rent faktisk ender i skraldespanden. En anden fordel er, at de selvfølgelig kan genbruges. Du fryser dem bare ned igen inden.

Sådan sorterer du rigtigt:

Skær posen op, og hæld indholdet ud i vasken (eller dine potteplanter!). Posen kommer du bare i plastaffaldet.

ISOLERINGSPOSEN

Vores isoleringsposer ser ikke bare fancy ud, de består desuden af 95% genvundet papir. Papirfibrene kan genbruges op til 6 gange. Det sparer energi, vand og friske fibre – og er således det bedste valg for miljøet!

Sådan sorterer du rigtigt:

Isoleringsposen kan du bare komme i papiraffaldet. Eller du genbruger den som køletaske til din næste picnic.

EMBALLAGE

Nogle af vores ingredienser pakkes i små plastikposer snarere end hård plast eller på glas, for at reducere emballagens vægt. For reduceret vægt betyder også reduceret CO2-udslip under transporten.

Sådan sorterer du rigtigt:

Emballagen kommer du i plastaffaldet.

Bæredygtighed er utrolig vigtigt for os her hos Marley Spoon. Derfor har vi implementeret forskellige bæredygtighedsinitiativer i alle virksomhedens aktiviteter.

 

Især når det handler om indpakning og emballage er vi hele tiden på jagt efter nye måder at blive mere bæredygtige. Derfor arbejder vi tæt sammen med vores leveringspartnere, så vi kan hjælpe hinanden med at finde mere klimavenlige løsninger og udvikle indpakningsmaterialer, der lever op til vores høje standard.

 

Derudover er vores måltidskasser i sig selv en god måde at leve mere bæredygtigt på, idet de reducerer madspild. Grunden er, at vi kun sender den eksakte mængde af de ingredienser, som du skal bruge til en given opskrift. Marley Spoon genererer desuden mindre end 1% affald, arbejder for en hurtigere omstilling til grøn strøm, og gør en indsats for at minimere CO2-aftrykket i alt det vi gør som virksomhed. Er du interesseret i at vide mere? Tag et kig i vores bæredygtighedsrapport!