Vi har opskriften på en grønnere verden

– en essentiel ingrediens: CO₂-neutralitet

Når du laver mad med Marley Spoon, får du den nøjagtige mængde afmålte ingredienser, som du skal bruge til dine måltider – hverken mere eller mindre – leveret lige til døren. Vi vil nemlig gerne sikre os, at vores mad lander i sultne maver og ikke i skraldespanden. Men vores ambitioner handler om mere end madspild. Derfor har vi udviklet en opskrift på en grønnere verden med en helt essentiel ingrediens i fokus: CO₂-neutralitet.

GRØN VIRKSOMHED

Det anslås, at udledningen af drivhusgasser er en tredjedel lavere for måltidskasseudbydere end for gennemsnitlige dagligvarebutikker.* Når du bestiller en måltidskasse frem for at få leveret fra supermarkedet, bidrager du altså til en renere luft. Hvordan? Du sparer CO₂-emissioner, fordi madspildet mindskes takket være vores korte forsyningskæde og nøje afmålte portioner. For at nå vores oprindelige mål om CO₂-neutralitet var vores første skridt at identificere kilden til vores CO₂-udslip. Først da kunne vi finde ud af, hvordan vi kunne reducere det. Du har valgt en CO₂-neutral service – vi kompenserer for alle vores direkte CO₂-udslip, inklusiv dem der er forårsaget af emballage.

GRØNNE PROJEKTER

Hvad er klimakompensationsprojekter?

 

Kort sagt er det aktiviteter, vi som virksomhed kan engagere os i for at modvirke vores CO₂-udslip. Vi samarbejder således med godkendte klimakompensationspartnere omkring projekter, som passer ind i vores virksomheds mission og lever op til internationale kvalitetsstandarder. De projekter, vi har valgt, tackler CO₂-udslip på forskellig vis: ved at trække CO₂ væk fra atmosfæren og ved at bidrage til en mere klimavenlig måde at lave mad på.

EN GRØNNERE VERDE

Med vores klimakompensationsprojekter har vi på nuværende tidspunkt bidraget til at skabe 18.576 hektar skovland gennem genplantning af skov og dermed etableret et vigtigt levested for truede dyrearter i Uruguay. Vi har også støttet installationen af 52 vindmøller i de indiske stater Tamil Nadu og Karnataka for at fremskynde energiomstillingen til en fremtid uden fossile brændstoffer. Og fordi vi gerne vil gøre madlavning nemmere for folk over hele verden, har vi hjulpet med at distribuere 7450 grønne og effektive komfurer til tusindvis familier i Zambia for at undgå madlavning over åben ild. Når du laver mad med os, gør du altså ikke blot din egen hverdag nemmere, du gør også verden lidt grønnere.

*“Comparison of Life Cycle Environmental Impacts From Meal Kits and Grocery Store Meals”, University of Michigan, 2019.

Vil du gerne vide mere om vores ClimatePartner og CO2-kompensationsprojekter?